lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/253173/webspace/siteapps/WordPress-404176/htdocs/wp-content/themes/theme47994/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/253173/webspace/siteapps/WordPress-404176/htdocs/wp-content/themes/theme47994/style.less Verzorgingsinstructies | Pioenenpracht

Verzorgingsinstructies

Verzorging van de bloemen

  • Snij drie centimeter van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone vaas en vul deze met vers lauw water.
  • Zijn je pioenrozen dorstig, of wordt het water troebel? Ververs het water of vul de vaas dan bij, vergeet ook niet om dan weer een centimeter van de steel af te snijden; dit om te voorkomen dat de vaatbundels in de steel verstoppen.
  • Zet de vaas niet op de tocht, bij de verwarming, in de volle zon of naast de fruitschaal.

Verzorging van de planten

Pioenrozen kunnen op alle grondsoorten goed groeien mits deze niet te nat is. Doorlatende grond is zeer belangrijk voor een goede groei, pioenen houden niet van natte voeten. Daarnaast is voeding essentieel. Vooral bij planten die op zandgrond staan is het verstandig elk jaar bij te mesten. Dit kan gedaan worden door in februari verteerde stalmest aan te brengen. Door de regen zullen de voedingsstoffen de grond in zakken en bij de wortels komen. Een ideale pH (zuurgraad) voor pioenen ligt rond de 6, is de grond te zuur verbeter deze dan met kalk in het najaar.

Als standplaats heeft het grootste deel van de soorten het liefst volle zon of halfschaduw. Pioenen die de hele dag in de schaduw staan zullen niet of nauwelijks bloeien. Verder is het belangrijk om ze goed de ruimte te geven. Elk jaar zal de plant namelijk een klein stukje uitbreiden. Na een jaar of 10-15 gaat de bloei achteruit en wordt het tijd om de plant te delen en op een andere plaats te zetten.

giphy-2